De ce nu mai calc vreodată într-un oficiu poștal

Mi-a amintit Facebook despre Poșta Română cu care mă luptam acum trei ani. Fiindca aveam de trimis niște bani și atâta mă dusese capul – să-i trimit prin mandat poștal.

Așa că mi-am petrecut trei ore încercand să trimit un e-mandat și nu am reusit.

Primul oficiu poștal – Militari, ăla de care aparțin. În mod tradițional, patruzeci de persoane la coada singurului ghișeu care se ocupa cu asa ceva. Ori cinci minute bucata, nu era afacere prea buna, așa că mi-am luat bănișorii la spinare și am pornit spre zări mai prietenoase.

Al doilea oficiu postal – Piața Coșbuc. Nu aici, traversați vă rog, Poșta e vizavi. Mă uit în jur… scria Poșta Româna pe toți pereții. Dar zic să nu fiu hateriță, că e aproape, hai că n-o să crăp dacă trec strada. Deci traversez, doar ca să aflu că mandatele se pot trimite de la orice oficiu poștal in afara de ăsta. Că lor, în oficiul ăla amenajat ca o bodegă de anii ’80, nu le merge netul de 2 luni. Tot ca în anii ’80, doar că atunci, într-adevăr, nu mergea chiar deloc.

Al treilea oficiu poștal – undeva în fundul Rahovei. Gol, aerisit, două persoane la ghișeul cu mandate. Zic eu că l-am apucat pe dumnezeu de-un picior, dar tot 45 de minute mai târziu imi vine randul. Neah, păi ăsta e ghișeul de mandate online, nu de mandate electronice. Urmatorul la rând! Păi bine, zic, si alea electronice unde? (Lasă că nu înțeleg diferența dintre un mandat electronic și unul online… adică ăla online nu e tot electronic? Și ăla electronic nu e tot online? Poate se bagă în priză și apeși pe niște butoane, ca la IPod?) La ghișeul de alaturi, îmi raspunde iritată hârca de la ghișeu. Ma uit în jur și constat ca oficiul poștal cel gol când ajunsesem e acum plin ochi. Mă așez la celălalt ghișeu. După 20 de minute imi vine randul. Nu am completat formularul cum trebuie. Primesc alt formular. Pe care îl iau ca sa mi-l bag, desigur, direct în cur, că între timp s-a facut 4.30 și unii dintre noi mai tre’ să-și ia și copiii de la gradinita.

Că altfel, cine știe, poate vine vreun cuplu gay și ni-i adoptă.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s